Premiärtur med husvagnen

Premiärturen med vår husvagn Lilla Röd gick idag till Färnebofjärdens nationalpark vid södra Dalälven. Som vi längtat efter att ge oss iväg med henne. Vi har ju ägt husvagnen en månad och bara pimpat och fixat med henne hemma på tomten. Men den här helgen fick vi äntligen tid att ge oss iväg en sväng.

Så igår packade vi allt vi skulle ha med oss, kläder mat mm. När jag hade jobbat klart idag var det bara för oss att kroka på och dra. Bara och bara – det ska vi inte sticka under stol med, att det är lite mer att tänka på när man ska ge sig iväg med en husvagn jämfört med husbil. Stödbenen ska upp/ner, det blir ett längre ekipage, man får hålla tungan rätt i munnen när man ska backa. Men det där lär man sig och får rutin på, man behöver bara ha lite mer framförhållning och planera lite.

Väl framme kunde vi i alla fall konstatera att vi gjort helt rätt i att byta plåtisen till ett större och bekvämare boende. Hundarna har svängrum – vi har space att vara på. Soffan är superskön att chilla i, sen är golvvärmen mysig ruggiga dagar som denna. Plåtisen värmde vi med gasol och jag gillade aldrig att sova på en gasoltub som var igång. Ofta körde vi värmen på kvällen så det blev varmt, sen när vi skulle sova stängde vi av den. På morgonen vaknade vi och frös..

Sen blir man ju inte direkt smidigare med åren – och det krävdes en del akrobatik för att ens ta sig upp i den höga sängen. Klart vi kunde haft en pall, men det hade inte hjälpt våra voffsingar som också sover i sängen. Nä – husvagn känns rätt för oss just nu och den här helgen ska vi njuta av att bo med svängrum i en nationalpark. Fortsättning följer.. – för imorgon ska vi ut och vandra. Det finns otroligt fina vandringsleder här och naturen påminner om Norrland fast vi bara är sju mil norr om Uppsala.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s