Låt mig presentera..

Lilla Röd

.. vår nya resekompis – Lilla Röd! Alla husvagnar & husbilar förtjänar ett namn. De blir ju faktiskt personliga och som en kär gammal vän med tiden – efter att man gjort ett antal resor tillsammans.

Vår nya husvagn är en Kabe Classic 520 av 2018 års modell. Den har precis det vi behöver, varken mer eller mindre. Storleken känns perfekt för oss.

Vad har vi då? Jo vi har en mysig dubbelsäng som jag pimpat med lite kuddar. Det följde med ett snyggt beige överkast, så vi körde vidare på det färgtemat. En sisalmatta från Rusta har vi på golvet – supersnygg till det beige. Jag gillar sänggaveln med inbyggd mysbelysning och flera hyllor där det får plats en pocketbok eller två. Gardinerna ska bytas till enfärgade..

Sen har vi en härlig soffa med bekväma nackkuddar – längtar efter att få sjunka ner med en god bok, en kopp te kanske och så tända läslampan. Det kan få regna småspik och vara hur fult väder som helst när vi är ute med Lilla Röd – jag tror ändå vi kommer stortrivas inomhus. Konstfällar från IKEA, lite kuddar som vi hade och så en påsklilja och lite värmeljus. Mer än så behövs inte – mysbelysningen gör resten. Förresten det här med riktiga växter i husvagn, det gillar jag – blir mer levande (såklart..).

Inredningen är precis vad vi önskar – ganska enkel men ändå mysig. Jag gillar den vita bänkskivan, och väggskivan i vitt. Sen har vi en trelågig gasspis, en riktig köksfläkt och ett fönster att kika ut genom när man diskar, perfekt.. Nu syns det inte på bilden, men under diskbänken har vi nio lådor. Det är såna här saker som jag gillar med husvagn, att man har gott om förvaring.

Men titta där – konstgjorda tulpaner..! Ja men de fick följa med som ett minne från vår husbil – Cissi Citroën.. Hur som haver – på väggen ska vi sätta upp ett tv-ställ tror vi, eller så struntar vi i det? För ser på TV gör vi ju hemma, på semestern kanske man vill göra annat, spela kort eller läsa, lösa korsord och såna saker. Eller så vill man se en maratonserie om det regnar..

Sen har vi en stor kyl med separat frysfack. Perfekt att kunna storhandla om man ska till fjälls eller så. Bredvid kylen har vi ett smalt högt skåp med hyllor – det ska vi ha som skafferi.

Sist men inte minst så har vi en Aldepanna och skön golvvärme. Det är något vi verkligen visste att vi ville ha och en av anledningarna till att vi valde Kabe.

Vår första Kabe – skojsigt pimpad

Vårt campingliv började med en röd och vit Kabe från 1983, och nu är vi tillbaka där. Jag måste faktiskt säga att det känns som att vi kommit hem. Kabe känns som en genomtänkt husvagn som vi kan använda året om. Det här låter nästan som ett betalt reklaminslag, men vi är bara så nöjda och glada över vår nya husvagn.

Vad betalade vi för Lilla Röd då? Vi gav 339 000 kronor för henne och för de pengarna tycker i alla fall vi att vi fått en väldigt fin sommarstuga på hjul. Vill vi möta våren på Österlen så gör vi det. Vill vi möta björnar – menar fjällvandra så drar vi norrut. Perfekt sommarstuga!

Bild lånad av Ventura

Just ja – i köpesumman ingick ett nytt Ventura Pacific förtält också – bonus..

2 reaktioner på ”Låt mig presentera..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s