Arkitektur

Idag hade vi ett ärende in till Stockholm på förmiddagen, vi skulle hämta två barstolar som vi hittat på Blocket till nya huset. Det visade sig att stolarna fanns i Norra Djurgårdsstaden (Hjorthagen). Det var ett helt nytt område för mig, med många nybyggda lägenheter med intressant arkitektur. Det kändes nyskapande och genomtänkt arkitektoniskt. Till och med papperskorgarna osade design.

I samma område finns också gasklockorna som ritades av Ferdinand Boberg 1899. Så vackra tegelbyggnader som jag hade hört talas om men aldrig sett i verkligheten förrän nu. I den ena gasklockan huserar nu Klätterverket. Dit vill vi åka när allt lugnat ner sig, kul aktivitet för hela familjen att få klättra inomhus.

Sen åkte vi hemåt, men gjorde en avstickare mellan Upplands Väsby och Märsta. Då fick vi se ett så vackert sekelskifteshus (?) som glömts bort totalt. När jag ser såna här hus blir jag ledsen, men också nyfiken på vad som kan tänkas ligga bakom förfallet. Vad var det som hände? Varför blev det såhär?

En liten bit därifrån såg vi ytterligare ett intressant hus, som taget ur Mumindalen! Vi kunde nästan höra Muminmamman släpa sina tofflor över golvet medan hon viftade med svansen..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s