Slapp söndag

Tror vi sov bort halva dagen idag. Hade tänkt åka till Atli, men var så seg och trött. Ibland är  det skönt att ta en slappardag och göra lite vad man känner för. Varför skapar vi så många måsten jämt? Jag plockade fram en stickning jag börjat på för länge sen. Mysigt att sticka.. borde göra  det oftare. Hann också baka två filmjölkslimpor,  körde ett av Leilas recept med modifikation . Bra söndag kort och gott!

Recept två filmjölkslimpor:

1 l filmjölk, 2 dl mörk sirap, 1 påse torkade aprikoser, 2 dl mandel, 2 dl russin, 2 dl vetekross, 2 dl rågkross, 2 dl havregryn, 5 dl grovt rågmjöl, 6 dl vetemjöl, 2 dl solrosfrön, 2 dl pumpafrön, 3 tsk salt, 3 tsk bakpulver, 3 tsk bikarbonat, 4 tsk brödkryddor

Blanda alla ingredienser. Grädda i ugnen 45 minuter i 200 grader.

Det blev hur gott som helst! En kopp te och nybakat bröd och en god bok, kan det bli bättre? 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s