Slapp söndag

Tror vi sov bort halva dagen idag. Hade tänkt åka till Atli, men var så seg och trött. Ibland är  det skönt att ta en slappardag och göra lite vad man känner för. Varför skapar vi så många måsten jämt? Jag plockade fram en stickning jag börjat på för länge sen. Mysigt att sticka.. borde göra  det oftare. Hann också baka två filmjölkslimpor,  körde ett av Leilas recept med modifikation . Bra söndag kort och gott!

Recept två filmjölkslimpor:

1 l filmjölk, 2 dl mörk sirap, 1 påse torkade aprikoser, 2 dl mandel, 2 dl russin, 2 dl vetekross, 2 dl rågkross, 2 dl havregryn, 5 dl grovt rågmjöl, 6 dl vetemjöl, 2 dl solrosfrön, 2 dl pumpafrön, 3 tsk salt, 3 tsk bakpulver, 3 tsk bikarbonat, 4 tsk brödkryddor

Blanda alla ingredienser. Grädda i ugnen 45 minuter i 200 grader.

Det blev hur gott som helst! En kopp te och nybakat bröd och en god bok, kan det bli bättre? 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s