Vi gör egen korv!!

Idag bestämde vi oss för att göra något vi pratat om länge, nämligen korv! Sagt och gjort – vi köpte fjälster,rimmat sidfläsk och karré – köttfärs hade vi redan. Sen dammade vi av morsans gamla assistent från 50-talet. Uppe på vinden låg köttkvarnen och korvhornet som hör till assistenten. Någon bruksanvisning har vi inte kvar, men Pelle meckade ihop den som om han inte gjort annat. Sen hjälptes vi åt med själva korvstoppningen som gick galant. Det här lär vi göra fler gånger! 

Nu ska korven rökas – det här blir spännande! Pelle laddade röken med ved, briketter och så enris.  Back to basic i minus 10 grader, coolt!

Mission completed ! Korven smakade mycket bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s