Ulva kvarn och Färnebofjärdens nationalpark 

Igår gjorde vi en utflykt till Ulva kvarn, vi tänkte ta en fika där och jag ville fota höstmiljöer. Vi packade in hundarna i Peugeoten och styrde kosan norrut. Lönnlöven sprakade i vackra färger och eftersom det knappt regnat under hösten så var det torrt och fint i marken.

Någon fika blev det dock inte, kafet såg lite trist ut, men däremot några bilder..

Sen åkte vi vidare norrut, lite på måfå. Roadtrips det är vår grej, med eller utan husbil. Att få upptäcka nya platser det gillar vi. Så vi fortsatte vägen förbi Ulva kvarn åt nordväst.  När vi kört några mil så såg vi på kartan att vi befann oss nära en nationalpark, nämligen Färnebofjärdens nationalpark. Den ville vi förstås undersöka närmare, sagt och gjort. Det finns förresten 29 nationalparker i Sverige med natur och kultur som anses så värdefull att den är värd att bevara. Klart man vill titta närmare på ett sådant område.

Väl framme kunde vi konstatera att det var lite norrländskt vackert, fast vi bara befann oss 6 mil norr om Uppsala. Södra delen av Dalälven slingrade sig fram och längs den fanns vackra vandringsleder och storslagna naturupplevelser .

Man kunde både fiska och leva vildmarksliv längs med älven. Det fanns fina vindskydd och eldstäder med färdighuggen ved. Vilken service! På flera ställen stod husbilar parkerade, många fiskade med fluga i älven, vattnet var strömt på vissa ställen. 

Nära naturreservatet ligger Gysinge. Det jag vet om den byn är att där finns ett företag som säljer inredningsdetaljer som har med byggnadsvård att göra. Nu såg vi inte den butiken,  men vi upptäckte en vacker bruksmiljö.

Hit åker vi garanterat fler gånger. Men då tar vi med oss husbilen, fiskespön, schyssta vandringskängor och något att grilla. Tänk att grilla falukorv och sen koka kaffe i en svartbränd kaffepanna över öppen eld. Det vore väl en lisa för själen? 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s