Dordogne

Dordogne är en flod och ett område i södra Frankrike. Här finns de kända Lascaux grottorna och naturen är dramatisk. Gröna dalar, kalkstensklippor och så floden.  Här befinner vi oss nu,  i en liten by vid en biflod till Dordogne som heter Isle. Igår var vi inne i Perigeux som sägs vara ”huvudstaden” i Dordogne. Den var ganska stor och inte jättemysig. Så den staden lämnade vi snabbt.

Vi hade planerat att besöka några vackra små byar här, men eftersom det är värmebölja här – det ska bli 35 grader imorgon, så beger vi oss till Atlantkusten istället. 

Vet inte hur många fält med vackra solrosor vi passerat i Dordogne. 

Vi befinner oss inte så långt från Bordeaux. Vi kommer att besöka Saint Georges de Didonne där jag var på semester när jag var 19-20. Det ska bli spännande att se hur det ser ut där nu. 

Edit: stor opersonlig stad numera, minns inte alls staden som så..Men rätt så schysst playa! 

Annars är det mysigt att bo i husbilen som redan känns som en kär gammal vän. Vi sover bra i den och Fia, som vi döpt henne till (en Fiat..) är inte alltför törstig. Vi kommer riktigt långt på en tank. Hon är lagom stor för oss och funktionell på alla sätt och vis. Det går bra att hitta parkeringar till henne även inne i städer.

Hundarna verkar trivas att vara med på semester och kan nog det mesta om franska slott och herresäten vid det här laget.

Vi har sett och fått uppleva massor redan. Det är så enkelt att resa med husbil, lätt att bara stanna och gå bak i bilen och käka lunch. I Tyskland åt vi en massa goda korvar och annat, här har det blivit en massa goda ostar förstås. I kylen ligger champagne på kylning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s