Påsk på Österlen

Diesel Doris

Vi har våra ställen vi gärna återvänder till, gång på gång – Österlen är ett av dem. Med fem dagars ledigt under påsken tog vi tillfället i akt att åka dit. Hur härligt är det inte att möta våren?

Bergs slussar

Vi kom iväg ganska sent på torsdagen och hamnade i köer på E4. Målet var egentligen Gränna – men vi stannade istället på en ställplats vid Bergs slussar. Det var vi och fem andra husbilar som stod där, så det var ingen trängsel direkt. Man betalade för platsen via en app och det kostade 150 kr utan el. Helt okej tyckte vi.

Kiviks camping

Dagen efter fortsatte vi söderut. Det tog fem timmar med något stopp innan vi landade i Kivik. Vi hade inte bokat någon camping utan åkte förbi Kiviks camping på måfå. Det visade sig att de hade en jättebra plats ledig till oss med viss havsutsikt. För två nätter betalade vi 560 kr med el.

Vitemölla
Kivik

Från campingen kunde man lätt promenera till både Kivik och Vitemölla, vilket vi gjorde.

Stenshuvud nationalpark

Sen besökte vi Stenshuvud nationalpark – så vackert. Vet inte hur många gånger vi varit där genom åren – men det är ju så vackert, så dit återvänder vi gärna. Alltså vilken paradisstrand!

Stenshuvud nationalpark

Vi vandrade ända bort till Knäbäckshusen innan vi vände och gick in i nationalparken. Helt fantastiskt väder hade vi, sol och lagom varmt. Backsipporna och blåsipporna blommade för fullt.

Stenshuvud nationalpark
Backsippa
Vitemölla

Kvällsprommis till Vitemölla sista kvällen. Härlig visit – nu är vi laddade med sol, vackra vyer och d-vitamin.

Stilton

Stilton och Spencer tyckte det var lika mysigt som vi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s