Östa camping premiärtur

Igår gav vi oss av på en premiärtur med Diesel Doris. Slutdestination var Östa Camping som ligger i Färnebofjärdens nationalpark. Väl framme möttes vi av strålande solsken och så friska vindar, SMHI varnade för stormbyar.

På kvällen tog vi en promenad längs med Dalälven och då fick vi uppleva en otrolig solnedgång. Jag fick en ”ett med alltet” känsla – så vackert. På kvällen satt vi och myste i husbilen, spelade kort – kollade Talang.

När det är minusgrader ute räcker det inte att värma upp husbilen med el, vi kör även gas. Jag var lite nojig inatt – vågade inte somna. Men så till slut gjorde jag det och sov fantastiskt bra. Det verkar som att jag oroade mig i onödan för vi vaknade pigga och krya och husbilen var varm och go. Vi har en gasvarnare och så har vi nyligen provtryckt gasolen. Men bra det – nu vet vi hur det funkar att värma bilen med gasol och det gör att vi kan fricampa var vi vill.

Det finns så fina vandringsleder här i Färnebofjärden/Östa. Imorse gick vi 4,35 km på stigar och på Dalälven.

Vilken härlig känsla efteråt! Nu ska jag mysa med en kopp kaffe läsa en bok i husbilen. Det är något särskilt med att bara ha några kvadrat att röra sig på.

Inga måsten. Man går ner i varv på ett härligt sätt och känner sig jordad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s