Vi har blivit med husbil!

Vi är nog ganska ombytliga och så vill vi prova olika saker. Så nu har vi haft husvagn, husbil, husvagn och tillbaka till husbil. Nedan en lista med alla campingfordon vi ägt:

  • Kabe Rubin 1976 husvagn
  • Kabe Briljant 1983 husvagn
  • Polar 560 1998 husvagn
  • Kabe Smaragd 2007 husvagn
  • Adria Aviva 2012 husvagn
  • Adria Coral 2008 husbil
  • Adria Supreme 2017 plåtis husbil
  • Kabe Classic 2019, husvagn
  • ADRIA CORAL 2014 HUSBIL

Omväxling förnöjer – i alla fall när det gäller oss. Vi vet att det finns både för- och nackdelar med husbil och husvagn. Men just nu känns det som att husbil passar oss bäst. Vi gillar ju att flänga runt och se saker – det är enklare gjort med husbil. Att stå på samma ställe en längre tid är ingenting för oss. Vi ledsnar. Visst kan man oroa sig för värdeminskning och höga bensinpriser – men allt kostar ju. Charterresor och flyg kostar också. Att stå uppställd på camping kostar. Att hyra eller köpa en lägenhet utomlands kostar förstås. Vi tänker att med husbil kan vi bli bättre på fricamping. Vi ska börja stå på ställplatser vilket kommer göra gott för plånboken. Vi tror att vårt campande med husbil kommer gå på ett ut med vad det kostade att campa med husvagn.

Det här är Diesel Doris! Hon är en Adria Coral från 2014. Hon har gått väldigt lite, 2000 mil och hon är pedant skött inuti. Det känns som att vi köpt en ny husbil i dubbel bemärkelse. Diesel Doris har solcell – perfekt för fricamping. Hon har golvvärme och är alldeles lagom stor för två vuxna 50 plus (snart 60..) och tre engelska cockerspaniels.

Planen är att vi redan nu ska börja resa med henne, men också senare när vi så småningom går i pension. Drömmen är att på sikt byta isiga kalla vintermånader mot sol och värme. Att upptäcka södra Europa är en dröm vi har. Jag vet att Diesel Doris kommer hjälpa oss att förverkliga den drömmen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s