Östa camping – Färnebofjärdens nationalpark

Lilla Röd på plats 314

Östa camping

Östa camping ligger vackert belägen vid Dalälven cirka 7 mil nordväst om Uppsala. Vid campingen finns en 5 km lång sandstrand med en massa små stränder. Så vackert läge! Servicehusen innehöll det de brukar, det fanns också bastu och tvättstuga man kunde boka. Vid campingen fanns en restaurang – men den var stängd när vi var där.

Lättvandrat

Det bästa med campingen för oss – var närheten till naturen. Campingen ligger i Östa naturreservat som gränsar till Färnebofjärdens nationalpark, med närhet till en mängd vackra vandringsleder. Man kan i princip hoppa i vandringsskorna och bege sig ut på tur direkt från campingen. Sedan fanns det vindskydd vid stranden och möjligheter att elda. Ville man fiska fanns det fiskekort att köpa. Det gick också att hyra kanot om man ville ge sig ut på älven. Något vi gillar är att campingen håller öppet året runt. För hit kan vi verkligen tänka oss att återvända – om inte förr så absolut i höst. Vad betalade vi då för en plats med el? Vi betalade 290 kronor per natt och det var det absolut värt.

På väg till Ingbo källor

Ingbokällorna

Vi hann med flera vandringar den här helgen, jag tror vi fick ihop ungefär 3,5 mil totalt. En av våra vandringar gick till Ingbokällorna. Just den vandringen blev ungefär 8 km för oss fram och tillbaka från campingen.

Den leden var helt underbar, den gick genom en vacker skog, över myrar och om man vill, längs en sandstrand..

Ingbo källor

Väl framme kan man ta en paus, det finns flera bord och bänkar. Vattnet i källorna är kristallklart och har en vacker färg. Det är faktiskt så klart att man kan se vad som finns på botten. Helt klart ett ställe att besöka om man gillar naturupplevelser.

Kristallklart vatten – Ingbo källor

Andersboviken mm

Men vi hann som sagt var med flera vandringar och en av dem gick till Andersboviken. Den leden gick på spångar över en myr och en stor mosse. Den gick också genom en kuperad skog och kändes väldigt vild och vacker. Vildmarksfeeling det var vad man fick, och en norrlandskänsla.

Kvällspromenad

Härlig helg..

På kvällen tog vi flera kvällspromenader i en vacker tallskog precis vid campingen. Sen såg vi solen gå ner vid den tjusiga sandstranden. Vilken helg! Vår typ av camping – I like.. Vi trivdes faktiskt så bra att vi stannade söndag till måndag och gick upp tidigt för att åka hem först måndag morgon. Därför ser vår husvagn lite ensam ut på översta bilden.. de flesta for ju på söndagen. Kvar blev några långliggare och vi.

Solnedgång vid Dalälven

Såna här naturupplevelser kan jag leva länge på. Släpp in skogen.. den ger energi!

Bild lånad från Kartor

https://www.google.com/maps/d/edit?mid=1eVXaGQzdr8IP3hPeIBFlP_PWS8AZ8xIJ&usp=sharing

3 reaktioner på ”Östa camping – Färnebofjärdens nationalpark

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s