Sandviksåsens naturreservat

Idag besökte vi ett naturreservat i Håbo kommun som heter Sandviksåsen. Det ligger i Häggeby nära Skokloster. Jag tycker det är så skönt när man hinner göra något mer än bara jobba – nu när dagarna blivit ljusa ända fram till kvällen.

I naturreservatet kan man vandra en härlig slinga på fem kilometer som går längs åsryggen med vacker utsikt över Mälaren. Åsen är för övrigt en del av Uppsalaåsen som är en rullstensås. Den går genom hela Uppland lär vara hela 250 km lång..!

Vandringsleden slingrar sig mellan träd och genom resterna av en fornborg. Här kan man verkligen stanna upp och känna historiens vingslag.

Jag läste att från åsen hade man på den tiden en bra utsikt över farvattnet och kunde snabbt se om fiender närmade sig. Om det blev ett anfall var de branta sluttningarna lätta att försvara.

Så slingrar sig stigen ner för en brant tills man kommer till strandbrynet. Där var det väldigt vackert och idag fanns fullt med blåsippor och även rosa sippor.. hur vackert som helst.

På ett ställe hittade vi en fin rastplats med eldstad – som låg vackert vid en liten strand. Det hängde till och med en kastrull i ett träd..

Jo, men hit återvänder vi fler gånger – det var en väldigt fin plats och lättvandrat. Jag gillade urskogen med gamla tallar och granar.

En reaktion på ”Sandviksåsens naturreservat

  1. Pingback: Måndag igen | Ännu en blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s