Fredag & husvagn

Äntligen! Fast man jobbar hemma så längtar i alla fall jag efter helgen. Det här att få vara ledig och faktiskt inte ha en massa måsten.

Annars kan jag berätta att vi blivit med husvagn. Jo – så blev det, idag har vi vinkat hejdå till Cissi Citroën vår plåtis som vi haft i några år. Varför det då? Jo av flera anledningar..

Nu har vi provat att ha både husbil och husvagn. Med facit i hand så vet vi att det finns både för och nackdelar med bägge ekipagen. Jag tänkte försöka summera det vi kommit fram till..

Transport: Fördel husbil – man tar sig fram fort och smidigt. Man blir mer rörlig, har hemmet med sig när man gör små utflykter. Fördel husvagn, när man är framme fixar man ett ”basecamp” som man kan lämna för att göra små utflykter med bilen. Man kan sätta upp ett förtält och boa in sig lite mer och komma hem till något. Det här med att mysa i ett förtält det gillar både vi och hundarna.

Boplats: Ska man fricampa är kanske husbil smidigast? Vi trodde nog att vi skulle fricampa mer än vad vi har gjort, men vi har kommit fram till att vi helst står på camping eller på ställplatser där man lika gärna kan fricampa med husvagn. Vi är nog lite bekväma och gillar inte att t ex. duscha i husbilen eller husvagnen.

Boende: Vi har två hundar som reser med oss och då är lite mer boyta guld värt. Det var i ärlighetens namn lite trångt även utan hundar i plåtisen. Man fick tänka sig för var man befann sig när vi båda var uppe och gick samtidigt. I en husvagn har man ju fler kvadrat att röra sig på och det passar oss och våra hundar. Sen gillar jag att inreda och pimpa semesterboendet och i plåtisen fanns inte mycket utrymme för det.

Ekonomi: Skatt och försäkring är förstås bra mycket dyrare om man har en husbil. Värdeminskningen är kanske inte större – men om det skulle hända något maskinellt med motorn så kan det ju bli besvärligt. Sen funderade vi en del kring det faktum att vi redan hade en bra dragbil och att det blir dyrt att underhålla och serva tre bilar. Just nu är husbilar poppis i och med pandemin och vi fick ett väldigt bra inbytespris för vår plåtis vilket förstås gillas. Vi fick mer boende för mindre pengar när vi köpte husvagn med förtält.

Användning: Husvagnen kan vi med fördel använda som gäststuga när barnen kommer på besök. Perfekt! Så i vårt fall som det ser ut just nu så övervägde fördelarna med husvagn. Vi har mest användning av en sån just nu.

Berättar mer om husvagnen framöver, men kan säga att den är vit och röd på utsidan..

2 reaktioner på ”Fredag & husvagn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s