Reflektion

Skörd 2018

När det händer saker i samhället som påverkar trygghetskänslan, så märker i all fall jag hur jag automatiskt omprioriterar vad som egentligen är viktigt här i livet. Hälsa är förstås allra viktigast, en känsla av sammanhang, familjen och att få känna trygghet.

Om vi tänker shopping just nu, så känns det exempelvis helt ointressant att springa i affärer för att handla kläder. Varför shoppa, när jag redan har alldeles för många handväskor, ryggsäckar, skor jeans, jackor mm? Härlig insikt – tack för den!

Vi hade storslagna planer när det gäller inköp av möbler mm till vårt nya hus. Även dessa har förändrats, vi känner oss liksom plötsligt nöjda med det vi redan har (bortsett från några kompletteringar) och det är väl bra! Bra för plånboken, bra för miljön, bra för kreativiteten.

När det gäller mat så är läget sånt att vi även där har dragit ner på handlandet. Just nu håller vi på och tömmer frysen inför flytt. Kan säga att jag inte hade en aning om att vi skulle klara oss så bra på det vi har, som grönsaker från i höstas. Vi lever gott och flott på det vi har.. odlat och konsumerat.

Rent allmänt är jag glad att vi redan för några år sen upptäckte vilka fantastiska resmål det finns i Sverige och vilka läkande krafter det finns i att vistas i naturen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s