Norska vantar – Selbuvotter

Idag blev jag klar med ett par vantar. Stickning är både kreativt och avkopplande – det skingrar tankarna. När man stickar ett par mönstrade vantar kan man inte tänka på andra saker samtidigt, man måste vara här och nu, vilket är skönt ibland. Vantarna är stickade efter ett norskt mönster som du hittar här.

I mönstret står att man ska använda stickor nr 3. Min erfarenhet är att storleken då blir en herrvante. När jag stickar damvantar använder jag stickor nr 2. När det gäller garn så brukar jag använda ett lite tunnare ullgarn.

Kom ihåg att spegelvända mönstret så att du inte får två likadana vantar. Första gången jag stickade ett par vantar missade jag det, inte så kul att repa upp en färdig vante..

Här finns en tutorial på engelska hur man stickar ”selbuvotter” som vantarna heter på norska. Här är en annan beskrivning, fast på norska.

Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s