Skokloster – Upplandsleden

Idag packade vi in hundarna i bilen och tog oss till Skoklosters slott. Väl framme kunde vi konstatera, att det är verkligen en storslagen miljö – svårt att inte bli berörd! Runt slottet finns både Skofjärden som är en del av Mälaren, och en vacker äppelpark. I slottet finns också ett museum och ett trevligt kafé som dock var stängt idag. Det gjorde inte oss så mycket, för vi hade ändå packat med oss fika.

Här kan du läsa mer om slottet: http://skoklostersslott.se/sv

Vi hade bestämt oss för att gå en sväng med hundarna och idag upptäckte vi en ny slinga precis bakom slottet. Den är en del av Upplandsleden och vill man så kan man gå riktigt långt. Rundan går i kuperad terräng på både stigar och grusvägar längs med Mälaren. Så vackert! Vi hörde isen som sjöng och fåglar som kvittrade. Vi såg till och med blåsippor! En sån tur att de hade överlevt natten, för imorse var det -8 grader här.

Skofjärden glittrade i solskenet, men det blåste snålt, jag var glad att jag hade både mössa och vantar..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s