Onsdag påsklov

Varje vår är det som om vi återupptäcker att vi har en husbil – vilken glädje! Eftersom den mer eller mindre vilat under vintern (bortsett från några kortare resor) – så behöver den väckas till liv igen.

Så nu har den tvättats och putsats på utsidan och Pelle har bytt till sommarhjul. Vi har dammsugit, tvättat golv, torkat ur alla skåp, textilier har tvättats. Värmen är påkopplad och den står bara och väntar på att få rulla.

För oss är det tradition att fira påsk med svärföräldrarna och Pelles syrra med respektive i Kolmården. I Östergötland brukar våren alltid ha kommit lite längre än här hemma, det är härligt med en försmak av vad som komma skall.

Men ingen resa utan prepp och pimp.. jag tycker att förberedelserna inför en resa är en del av nöjet. Eftersom Pelle jobbar och jag är ledig – så tog jag en sväng på egen hand till Uppsala igår. Där blev det en del shopping till både oss och till husbilen. Så här på våren känns det extra bra att få fräscha till garderoben lite. Det blev en sväng till H&M där jag fyndade lite, sen en sväng till Lager 157 – gillar verkligen deras fritidskläder, billiga och bra.

Husbilen fick sig också lite pimp – bland annat nya fällar till sittgruppen och så nya tabletter och kökshanddukar. Det behövs inte så mycket, bara något litet för att det ska kännas piggt och fräscht igen.

Sen är mat och dryck inhandlat – let the påskfirande begin!

Idag har jag bland annat hunnit med en fika på trevliga Tant Brun i gott sällskap. Solen sken och vi satt utomhus och myste..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s