Söndag

Atli får vila till jullovet som börjar om bara någon vecka. Känns inte okej att rida honom en dag sporadiskt och sen låta honom stå. 

Lunch,  Butternutpumpasoppa – jättegott! Fräs pumpan i smör, smaka upp med chiliflakes, vitlök, buljong och citronzest.  Glöm inte försk ingefära och grädde! Mixa. Servera med nybakat bröd. 

Och så var det dags för pepparkaksdegen.  Jag hejade på och provsmakade degen (som alltid är godare än pepparkakorna) och Pelle bakade. Nu doftar det gott i hela huset. 

Tredje advent idag, så fort det går! Bara sju arbetsdagar kvar… Yipeeee!

Det har snöat hela dagen, jag har bara häckat inomhus. Det blev en sån där pysslig dag. Tvätta, vika tvätt, städa i vrår. Tänk vad skönt det känns när man får bort prylar som inte används. De har legat här och där och slukat energi i smyg. Som den där fula jackan jag beställde på Wish och som jag aldrig kommer använda. Eller 50 vetenskapliga artiklar som legat sen jag skrev examensarbetet. Nu är de puts väck och jag har rensat mina tankar.

Samma motiv från köksfönstret,  men alltid något nytt – Ljuset till exempel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s