Julmarknader 

Vilken bra julkänsla dagens snöfall förde med sig. Pelle och jag fick lust att åka till Venngarn och kika på deras julmarknad. Där var mest vintage, men mysigt ändå. Vi käkade delikatesskorv utanför slottet, innan vi gick in i det och kikade runt. Vi såg faktiskt ett av våra möblemang som vi sålde dit förra julen, lite kul.

Inne i slottet hittade vi en konstnärsatelje.   Jag blev sugen på att prova att måla med oljefärg på duk, det har jag aldrig gjort. 

Många fina inredningsdetaljer i det gamla slottet som lär ha nämnts i nån skrift första gången i mitten av 1100-talet. Det är länge sen det, historiens vingslag.  

Vi spanade in julbordet på håll, Pelle som slipper laga mängder med julmat i år tyckte det var kul att kolla. Vi hittade också sovrummet som var med i tv-programmet Stjärnorna på slottet. Det luktade ganska dammigt och instängt där. Lite kuslig miljö, passar ju bra att spela in det där spöklika programmet där.

Utsikt inifrån slottet.  Sen åkte vi till Sigtuna.  Men där var rätt dött,  vi hade glömt att det bara är julmarknad på söndagar. 

Så vi åkte vidare till Steninge slott. Där var det öppet och full kommers. Jag fick lite inspiration till sånt jag vill skapa, Pelle också. Granarna utanför ladan kändes lite Ernstiga, som om han hade varit där och stylat. 

Hon som sålde brända mandlar och kastanjer stod där i år också. Minns att jag fotade henne förra året också. 

Fin tomte,  men mest sortiment från Duka och sådana saker kan man ju köpa var som. Men lite julkänsla insöp vi i alla fall, bra det.

Steningeviken,  vackert oavsett årstid, men hemma bäst.

Julstämningen vi fick med oss hem resulterade i att Pelle snodde ihop en pepparkaksdeg som ska vila tills imorgon. Då ska vi baka ut 200 pepparkaksgubbar och gummor.. grisar också kanske.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s