Vilken mysig helg

Idag hann vi med mycket.. Imorse käkade vi frukost med Christie, Conny, Sally och Rolf. Jag njöt av utsikten och filosoferade på Rolfs brygga. Solen sken och det var sådär vackert. 

Sen packade vi ihop och begav oss till Pelles hemtrakter. Vi har kommit på att man hinner se ganska mycket på väg hem från Bråviken. Först åkte vi genom skogarna mot Viggaren, en sjö dit Pelle brukade cykla och bada när han var liten. Då plötsligt kom en älg och gick mitt på vägen. Magiskt.

Vilka härliga skogar det finns i Björkvik. Man blir så rofylld av att vistas i naturen. Så laddar i alla fall vi batterierna.

Sen åkte vi vidare mot Oxelösund. Det är ett ställe jag hört talas om men sällan besökt, förutom vid studiebesöket på järnverket i klass 5.. Den staden får nog vänta länge på nästa besök. Men hamnen i gamla delen av staden var fin.

Sen åkte vi vidare till Femöre naturreservat och det var ju hur fint som helst. Sörmlandsleden går där och så finns härliga klippor och så havet förstås. 

Ibland behöver man sätta sig ner och stanna upp för att verkligen vara här och nu. Det gäller nog både djur och människor. Det är förresten inte särskilt svårt på sådana här platser.

Sen blev vi hungriga och då parkerade vi husbilen i en hamn och värmde lite smarriga rester från igår.  En mustig höstgryta stod på menyn.. utsikten från restaurangen kan man inte klaga på.

Vi konstaterade att båtsäsongen nu var över och att hösten verkligen är här..

Och sista snutten av resan var det mörkt och jag fotade i farten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s