Normandie – Mont-Saint-Michel 

Mont-Saint-Michel är en riktig turistfälla, men en vacker sådan. Det är ett gammalt kloster som ligger på en liten ö som man når genom att promenera över en lång bro. Vid ebb kan man nästan gå på havsbotten för att ta sig dit. Här var vi för länge sen när barnen var små. Den gången kunde vi parkera precis vid bron. Nu hade det blivit en gigantisk turistattraktion med en parkering som låg många kilometer från klostret. Från parkeringen kunde man åka shuttle-bussar eller häst och vagn. Vi bestämde oss för att promenera. Det tog nog en timme att gå till klostret och solen gassade. Hundarna var helt slut och vi också. Men det var det värt, det är ju så vackert. På bron och både utanför och inne i Mont-Saint-Michel stod soldater med k-pistar och poliser, terrorbekämpning på allvar. Det kändes allvarligt och lite otäckt, samtidigt tryggt.

När vi befann oss på bron så kom franska flygvapnet och bjöd på en tjusig uppvisning. De flög i olika formationer över Mont-Saint-Michel och lämnade efter sig Trikolorens färger.  Vilken tur vi hade som lyckades pricka in den uppvisningen av en händelse. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s