Kungsträdgården & lite annat

Jag har ju längtat till Kungsträdgården och framförallt till körsbärsträden i blom! Idag gjorde vi slag i saken och åkte dit, Pelle, jag och Spencer. Det var ganska mycket folk, men ändå helt okej, kanske folk var i Uppsala på Valborgsfirande?

Så vackert med träden och alla människor som var helt tagna av blommorna. Kan säga att idag var det inte bara jag som var fotosugen! Många selfies blev det nog..

Sen hade Pelle läst att man fick ha med sig hunden in på NK, perfekt tänkte vi som letade en ny Barbour sele till Spencer. Jag fick lite Harrods feeling – för vid ingången stod en personal i uniform, skärmmössa och vita handskar och höll upp dörren och hälsade välkommen . Mys, precis som i London..

När vi hade flanerat runt en stund visade det sig att Barbour butiken inte längre fanns på NK, de hade öppnat en ny flaggskeppsbutik på Kungsgatan. Så då promenerade vi dit. Där fanns ju allt man kan önska och lite till.. Men idag var det Spencer som behövde en sele och ett matchande koppel så det var det vi shoppade. Har man en engelsk cockerspaniel så passar det ju bra med Barbour.. fint kan det få va ibland..

Alltså det var så mysigt väder idag och det var inte bara i Kungsträdgården som träden blommade.. 

På flera ställen blommade magnolian – så vackert!

Efter en sväng inne i stan hämtade vi upp Malou och käkade lunch med henne på Konditori Lyran. Trevligt ställe – ligger på promenadavstånd hemifrån dottern. Dessutom är det hundvänligt – man kan sitta både inne och ute med hund. Finns en massa gott både mat och fika, rekommenderas! Inte särskilt dyrt heller.

Efter lunchen åkte vi till Djurgården och besökte Rosendals trädgård och café. Man får ju passa på när man är inne i stan.. Pelle hittade en citronverbena som han letat efter ett tag, perfekt.

Sen lyxade vi till det och fikade.. Så mysigt ställe och gott fikabröd! Efter det skjutsade vi hem Malou till Mälarhöjden och sen åkte vi hem till landet igen. Nu är jag mätt på både mat, fika och intryck – tror det räcker ett tag.. Men vi har ett ställe vi gärna skulle vilja besöka framöver och det är Äppelfabriken på Ekerö. Vi får se när det blir..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s