Juli 2021

I juli hade Pelle semester och då kunde vi äntligen ge oss ut på tur med Lilla Röd. Så vi begav oss till First Camp Nora som ligger några mil utanför Örebro. Det var första gången vi besökte den campingen, så vi hade bara bokat två nätter, för vi tänkte dra vidare sen. Men när vi upptäckte vilken mysig liten camping det var och hur trevligt det var i Nora, så bestämde vi oss för att stanna fem nätter. Till saken hörde också att vi hade satt upp vårt förtält och när man väl gjort det så vill man nog stanna några dagar, för det är lite jobb med det.

Jag tror vi trivdes lika bra i Nora allihop, hundarna och vi badade vid hundstranden på campingen och på kvällarna tog vi långa promenader.

Vad kan man säga om Nora då? Jo, att det är en sömnig, men ändå levande liten pittoresk stad. Både Pelle och jag tyckte det kändes lite som Mariefred, fast bättre på något vis. Campingen låg i alla fall närmare stan. Det var lite lugnare och vi gillar lugnet.

I Nora finns gamla väl underhållna träkåkar, en kyrka och en urmysig station, numera turistbyrå.

En Harry Potter station tänker jag, lite intressant.

Vi gjorde några utflykter i närheten, bland annat till Grythyttan och så till Järleåns naturreservat. Så smidigt med husvagn – man lämnar den och så kan man fara iväg med bilen, perfekt!

En dag var det allmänt grått, då passade vi på att turista lite i Örebro. Vi såg slottet och Wadköping.

Summa summarum, Nora är en väldigt trevlig stad med vackra omgivningar som vi gärna återvänder till fler gånger! Campingen är bland de bästa vi stått på.

Efter att vi lämnat Nora åkte vi hem en sväng och packade om innan vi styrde kosan ner till Österlen, denna gång för att träffa Malou och Johan. De bodde på hotell i Brantevik men vi hade bokat Tobisviks camping igen.

I Brantevik hade Malou och Johan hittat så fina klippor. Där hängde vi en solig dag och badade.

Vi var där en molnig dag också – bara för att njuta av de vita gässen.

Hitta guldkorn & hjärtan & sånt..

En kväll besökte vi Franskans crêperie i Rörum och det var precis så gott och mysigt som det ser ut på bilden. Förresten, såna där virkade dukar är vanligt förekommande i Bretagne, det kom jag på nu..

Sen var vi på äppelmusteri – det hör liksom till när man är där nere.

Vi hittade en superhäftig antikhandel efter att vi käkat äggakaka på Brösarps Gästgiveri.

En dag var vi till Glimmingehus – men jag kände inte historiens vingslag just den dagen.

En annan dag hängde vi på playan vid Knäbäckshusen. Alltså vilket vatten, vilken vacker strand, i Sverige dessutom!

Vi traskade uppför backarna till..

Ale stenar! Jag hade ju varit där med svärmor i juni, men Malou och Johan hade aldrig varit där.

Efter fyra härliga men intensiva dagar åkte Malou och Johan hem, Pelle och jag stannade och så kom våra campingkompisar Janne och Gunilla. Tillsammans med dem bytte vi sida till västkusten när vi tog oss till Lomma camping, strax utanför Lund.

Kvällsdopp blev det många, det var så ljummet i vattnet, kanske för att det var så långgrunt, man fick gå en bra bit innan man kunde doppa sig helt.

Om det är vackra soluppgångar på Österlen så är solnedgångarna magiska i Lomma!

En dag gjorde vi en utflykt till Skanör och Falsterbo. Men det var så mycket folk när vi kom fram, så det gick faktiskt knappt att parkera någonstans. Stranden var också full med folk, så vi vände och åkte hem till stranden och campingen i Lomma.

Kossorna i Skanör verkade i alla fall ha det bra där de gick och betade.

En dag åkte vi till Sofiero slott och besökte den vackra trädgården. Vi såg bland annat ett trumpetträd som var såå vackert.

Slottet var vi inte inne i, men det var fint på utsidan.

Det fanns hur mycket blommor som helst och en skog av rhododendron. Vilken upplevelse.

Jag hittade så många vackra växter att fota.

Sen lämnade vi Lomma och åkte till Lidköping och First Camp. Där träffade vi Emma och barnbarnet Lucas. Det blev mysigt häng på campingen och en utflykt till Läckö slott. Det är så vackert där!

Sen åkte vi hem och juli avslutades med härliga dagar med fler barn och respektive. Vi åkte båt, besökte Skoklosters slott, Gripsholms slott med mera. Ja, sommaren gick fort – men vi hann med en hel del ser jag när jag tänker tillbaka..

Några slott vi besökt i sommar:

  • Skokloster slott
  • Gripsholms slott
  • Örebro slott
  • Sofiero slott
  • Läckö slott
  • Glimmingehus
  • Landskrona slott

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s