Gränna

Nu har vissa av oss som jobbar i skolan sportlov! Härliga tider stundar trots allt – för vi har ställt på husbilen för årets första tur. Planen är att vi ska ta oss söderut och möta våren. Men först ska vi uppleva vackra Vättern.

Nära Gränna ligger Röttle och där finns ett vackert vattenfall som jag passade på att fota. Kameran ställde jag på TV och så ställde jag slutaren på 4 sekunder och då blev vattnet så här mjukt. ISO ställde jag på 200 och bländaren minns jag inte..

Vi landade i Gränna lagom tills solen var väg ner. I hamnen finns en härlig pir som man kan promenera på eller så sätter man sig bara på någon av bänkarna och njuter av solnedgången. Det gjorde vi.

Imorse vaknade vi till den här vyn. Pelle tyckte jag skulle kolla månen – själv ville jag bara sova vidare. Men så tog jag mig upp vid halv sju en ledig dag – och det ångrar jag inte. Alltså vilket fantastiskt ljus det är vid Vättern för den som gillar att fota! Denna bild är tagen med Canon D600 och ett begagnat men för mig nytt Canon objektiv, 18-135 mm. Det blir riktigt bra bilder faktiskt – tycker jag.

Vi har förresten stått på Gränna camping inatt för cirka 250 kr med elplats. Egentligen hade vi kunnat skippa elen, för vår husbil värms med gasol – men hur viktig är inte kaffebryggaren? Den tillför liksom det där lilla extra. Finns inget bättre än att vakna till ljudet av en kaffebryggare och doften av nybryggt kaffe. Lyx.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s