Pilsbo friluftsområde

Läste i DN häromdagen att solen knappt visat sig på senaste tiden. Jag kan verkligen hålla med, för på en skala mellan vitt och svart så har det varit grått. Grått från morgon till kväll – blir lite slitsamt i längden. Hur som, på något sätt måste man försöka hålla ångan uppe. Nu är det som jag ser det – viktigare än någonsin att ta sig ut.

Så idag styrde vi kosan till Pilsbo friluftsområde som ligger vid Skofjärden mitt emot Skoklosters slott.

Där finns fina vandringsleder och vindskydd och grillplatser om man vill laga lite mat, eller bara mysa vid en brasa. Idag blev det inte nån jättelång promenad för oss – men tillräckligt lång för att det skulle kännas bra efteråt.

I Pilsbo finns också stora gräsytor och där fick hundarna springa fritt idag. Det var uppskattat, tror de gillade att få sträcka ut och slippa gå i koppel.

Det var lerigt och slipprigt och trist, men efter en sväng i naturen blev i alla fall jag på bättre humör. Skoklosters barockslott är så magiskt när man ser det från Pilsbo, historiens vingslag kändes.

2 reaktioner på ”Pilsbo friluftsområde

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s