Österlen

Inatt stod vi på en liten camping i Markaryd. Det var vi och så en husbil till på campingen – som nog egentligen var stängd. Toaletten var låst, men vi fick stå vid sjön för 100 kr som vi swishade ägaren.

Sen styrde vi kosan söderut mot Österlen. På vägen dit stannade vi och promenerade vid Vittskövle slott – som ligger söder om Åhus, nära Degeberga. Så vackert slott, särskilt på hösten. Dessutom en av de bäst bevarade renässansborgarna i Sverige – och Skånes största borgbyggnad med 100 rum!

Väl framme på Österlen besökte vi Kiviks musteri och shoppade lite äppelmust och cider. Vi kollade också ett äppelmuseum med bland annat sällsynta äppelsorter.


Efter det blev vi hungriga och åkte till Brösarp och åt världens godaste äggakaka på Brösarps Gästgifveri. Såå gott var det även denna gång. Lite tradition för oss att äta den rätten där.


Sen tog vi oss till Sandhammaren – världens vackraste strand.. i alla fall Sveriges vackraste. Så vackra höga sanddyner och tallskog. Cheddar och Stilton badade, jag var rädd att de skulle fara iväg med strömmarna. Jag fotade och ljuset var magiskt!

Nu står vi på Tobisviks camping utanför Simrishamn. Vi har en fantastisk plats med utsikt över stranden och vattnet. Vi står för 250 kr natten och campingen är superfräsch!

Vilken bra dag vi har haft! Tack för den..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s