Långsele

Nu har vi haft en liten minisemester med husbilen. I söndags efter att vi hjälpt vår som Philip och hans flickvän flytta – så turades vi om att köra ända till Långsele, cirka 45 mil hemifrån. Med tre stopp på vägen tog det cirka fem timmar, vi var framme strax före 24.00.

Vi stod på Långseles camping som ligger vid Faxälven, där fanns redan våra vänner på plats. I närheten av campingen finns en Ica butik- och sen inte så mycket mer. Pris för två nätter med el var 300 kr, billigt och bra!

Det här gillade vi med campingen:

  • Priset
  • Läget, härligt vid älven
  • Enkelheten – less is more – ibland

Så förutom att umgås hann vi med lite seightzeeing i området, vi besökte ett naturreservat, var inne i Sollefteå som visade sig vara en trevlig liten stad. Vi hann med lite shopping – jag hittade en jättefin garnaffär där jag köpte både garn, stickor och två böcker med norska mönster. Superfynd!

Sen på kvällen. grillade vi, såg solen gå ner, vi gjorde upp en eld nere vid älven. Det var mysigt att sitta vid brasan och snicksnacka. Jo sen blev det lite allsång när en släkting till våra vänner kom förbi – han är musiker.

Idag hann vi med både fiske – Pelle fick bäcköringar, plocka hjortron (de är mogna nu!) sen besökte vi också en mysig loppis/restaurang med nostalgitema i Viksjö. Sist men inte minst ett återbesök vid Västanåfallet. Kort och gott händelserika dagar och så nöjd att vi hittade hjortron!

På hemvägen en övernattning på Stöde camping, pris 250 kr med el. Inte så mycket att säga om campingen, bara en plats att övernatta på för oss. Däremot var vägen – E14 från Sundsvall till Stöde väldigt vacker. Den går längs med Ljungan, en 399 km lång älv som omgärdas av höga berg. Ljungan är en av få älvar/floder i världen som mynnar ut mot norr i havet. (Wikipedia). Älven har sitt avrinningsområde i Sylarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s