Så ett frö

Nu har jag rotat fram lite planteringslådor och petat ner några frön, så rogivande! Hittills har jag satt två olika sorters tomater, lök och så gul squash. Ska bli spännande att se om det tar sig!

Annars var det faktiskt först i somras som jag på allvar fick upp ögonen för det där med att odla för självhushållning. Tänk att i våras så petade vi ner några squashfrön som sen levererade massvis med squash. Det är ju hur ekonomiskt, miljövänligt och bra som helst att kunna dryga ut grytor mm med lite egenodlade grönsaker. Jag åt förresten en gryta med härodlad squash så sent som idag.

Annars smider jag lite trädgårdsplaner för vårt nya boende. Där finns varken fruktträd, trädgårdsland eller rabatter, så det får vi själva fixa till. Men det känns bara roligt – särskilt som vi kommer att ha tillgång till sommarvatten från en sjö. Tänk vad lyxigt att kunna vattna utan att behöva tänka på åtgången!

En reaktion på ”Så ett frö

  1. Pingback: Tomatfrön | Ännu en blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s