More is more – less is more

Världens bästa snälla röda hus med vita knutar har varit vårt hem i 17 år. Så länge har vi aldrig bott någon annanstans.

Eftersom vi sålt vårt hus är vi inne i en period där vi rensar och röjer. Vi ska växla ner, ”downseiza” (nytt ord för oss) och bara behålla sånt som får plats i nya boendet (som är mindre) sånt som vi verkligen gillar.

Loppisar, inredning och möbelrenovering har varit ett stort intresse hos oss. Genom åren har vi samlat på oss massor av möbler – prylar, textilier, kläder, böcker mm. Många nödvändiga saker, bra att ha – andra överflödiga, vilket nu resulterat i flertalet annonser på Blocket och ett antal resor till återvinningen.

Summan av kardemumman är: tänk att det kan vara så befriande att göra sig av med prylar.. Man blir liksom lättare i själen på nåt sätt, fri i tanken.

Men ibland är det svårt, som när vi skulle slänga Mimman (min gamla leksak) som våra barn och vår tax Julia lekt med. Jag provade att fota av henne – bilder är ju också minnen. Men det slutade med att hon åkte med hem igen från återvinningen! Man kan väl få vad me’ trots att man är lite trasig? Tills vidare får hon bo i baksätet på bilen.

4 reaktioner på ”More is more – less is more

  1. Det är verkligen skönt att rensa ut! Och om en är osäker på en sak, som dockan, tänker jag att processen för just den saken inte är klar. Och då är det väl bra att spara.

    Gilla

  2. Härligt att rensa ut. Jag försöker göra det lite till och från. Och har man bott i 17 år på samma ställe har man lyckats samla på sig en hel del. Förresten är jag så nyfiken. Vart är nya boendet?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s