Summering fricamping Dalälven

Inatt sov vi på samma ställe som igår. Jag somnade lugnt men vaknade av att jag hörde en bil. När jag tittade ut såg jag en vit skåpbil med släp som stod still på “vår” lilla p-plats. Ju längre stund den stod där, desto nojjigare blev jag. Det slutade med att jag väckte Pelle, som inte alls blev lika orolig som jag. Sen smsade jag våra vänner – som inte heller jagade upp sig.

När skåpbilen stått där en stund (kändes som minst 20 minuter, men var kanske 5).. så öppnade någon en bom och så försvann bilen. Inget konstigare än så,men i min fantasi var det såklart bovar, banditer och styckmördare. Klart man känner sig lite utsatt när man befinner sig långt från närmsta hus? Samtidigt ger ju detta en känsla av frihet. Summa summarum – inget farligt hände förutom i min fantasi.

Nu packar vi ihop och åker hem, vi är färdiga för denna gång och det var en mysig helg i vildmarken. Våra vänner fortsätter sin resa norrut, de har en vecka ledigt.

Här är några inslag från vår packlista som kan vara bra att ha med när man höstcampar:

björkved, morakniv, eldkorg, marshaller, fårskinn, varma filtar, 2 powerbanks, en extra gasoltank, mat & dryck förstås, gofika, vandringskängor, varma jackor, raggsockor, batteriljus, pannlampor,

Nästa gång: fullt bodelsbatteri, fläkten till värmepannan drog en del ström.

Det finns många vackra bruksmiljöer runt Tierp.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s