Snö!

Igår varnade SMHI för kraftigt snöfall och skickade ut 2:a klassvarningar över hela Sverige. Det snöade någon decimeter bara under kvällen, samtidigt som det blåste kraftigt. Jag har sagt det tidigare och jag säger det igen: Låt det snöa – jag längtar tills vi kan åka skidor! Får den här snön ligga kvar så kan vi snart göra det. 

Utsikt från farstukvisten

Snö som lyser upp tillvaron är väl lite roligare än när det är mörkt och grått..

Solnedgång i ”vår” skog

Inatt hade vi strömavbrott i fyra timmar. Som tur var hade vi eldat i kakelugnen igår kväll,  så vi behövde inte frysa. Men man får sig en tankeställare kring hur sårbart vårt samhälle är utan el. Den där känslan när man inte bara kan vrida på kranen och få vatten, eller när nätverket försvinner och mobilen behöver laddas.. Känslan när allt är tyst och mörkt och man inte kan hålla sig uppdaterad på vad som händer. Igår hade jag precis laddat mobilen innan strömmen försvann, så jag kunde följa utvecklingen via Vattenfalls smarta app. Annars kommer jag ladda min powerbank ifall detta händer fler gånger. Vatten kan man ju ha lite på lager också.

Färg på riktigt

Några dagar kvar av ledigheten,  eller egentligen fem – inte alls dumt. Jag är inne i en kreativ period – har några projekt på gång. Idag ska jag måla färdigt ett vitrinskåp, det ska målas i graphite. Sen ska det vaxas med antingen clear wax eller dark wax, vi får se vad det blir. 

Appropå kreativitet, så är ju att blogga också ett sätt att skapa genom ord och bild. Även om bloggandet bara handlar om vardagen och små saker som händer, så kan det vara stort. Särskilt när man efter en tid blickar tillbaka på sånt man gjort eller tänkt..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s