Granen är grann

Granen står så grön & grann i stugan. Men den ska inte kläs förrän dan före dopparedan. Same procedure as last year.  Same procedure as every year.. Eller ska den? Kanske vill man njuta av granen innan jul? Vi får se.

Pelle har pysslat ihop ett pepparkakshus. Det blev jättegulligt,  med tomtar och belysning. 

Traditioner är bra, men ibland kan det bli ännu bättre om de förnyas, uppdateras i takt med livet.

Jag gillar glesa granar, som inte är alltför perfekta. De får gärna ha lite fler grenar på ena sidan och inte behöver de vara spikraka heller. Glesa granar får mig att tänka på Astrid Lindgrens värld, ”Lotta på Bråkmakargatan”. Samtidigt är jag förtjust i ”Fanny & Aleksander jular”. Det får gärna vara mycket pynt, men samtidigt lite glest och snett, om ni förstår vad jag menar. Vet inte om jag själv förstår, men julpyntet måste ha lite känsla och då får det inte vara för perfekt. Lite snett är också rätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s