Lördag

Imorse vaknade vi härligt utsövda i Mariefred. Vi käkade frukost innan vi packade in hundarna och åkte till Strängnäs.  Där flanerade vi runt och tittade på Pelles föräldrahem. Sen var vi inne i domkyrkan. Där fanns ett gammalt bibliotek med rariteter från 1200-1700 talet. Ett av Sveriges äldsta bibliotek. 

image

image

Pelles föräldrahem

Sen åkte vi till Åkers Styckebruk. När jag var liten och bodde några mil ifrån Mariefred, så brukade vi åka dit och handla. På den tiden fanns en stor lada där de sålde kläder. Men inte idag, den var nog nerlagd sen 40 år tillbaka skulle jag tippa.. Men vi såg flera fina hus och Åkers Kanal.

image

image

Sen åkte vi till Krampan, så att hundarna skulle få bada. Det gillade de.. Sist vi var där var förra sommaren, då paddlade vi.

image

Vi åkte sen vidare till Skottvångs gruva där det var en massa aktiviteter. De tillverkade bland annat kol. Vi käkade lunch där, kolbullar blev det. Gott!

image

image

Sen åkte vi en sväng till Björnlunda och besökte mina gamla jaktmarker.. Blev lite låg när jag såg hur några hus förfallit.  Nu chillar vi i husvagnen, ska läsa en god bok.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s