E12 – Blå vägen och Avasund Storuman – dag 4

Imorse tog jag en riktig sovmorgon och vaknade 9.30 – vilket kanske berodde på att jag var uppe en sväng vid 4.00.. och fotade soluppgången.

Det blev en del bilåkande idag på E12 eller Blå vägen som den också kallas. Vi åkte från Granö till Storuman över Lycksele. På vissa sträckor gick vägen längs med vattnet – det var vackert. Men jag tror att vi har den vackraste sträckan kvar mellan Storuman och Hemavan över Tärnaby.

Lunch åt vi på en rastplats utanför Lycksele. Det blev gårdagens rester – kändes bra att bli av med dem, dessutom var det gott! Fiffigt det där med Vägverkets rastplatser.

Just nu har vi landat på en liten fiskecamping utanför Storuman som heter Avasund. Vädret är sisådär och det vimlar av mygg. Jag sitter inne i husvagnen och stickar med hundarna. Pelle har hyrt en båt och är ute och fiskar. Lugn och skön eftermiddag, kväll.

Vi betalade 280 kronor för en plats med el. Campingen är enkel men ligger naturskönt. Kanske inte lika lyxig som gårdagens plats – men den funkar. Imorgon rullar vi vidare..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s