Kallbad

iPhone XS Max

Jag har länge varit nyfiken på det här med kallbad. Den här vintern har ju sociala medier fyllts med människor som hoppar i isvakar som om ingenting hade hänt. Redo att bada i 4 grader är jag dock inte riktigt än, men idag när det var 14 grader så kändes det faktiskt som om det skulle vara möjligt att ta sig ett dopp.

Så på med sköna kläder och så packade jag en väska med termometer, en badrock och stickade raggsockor. Jag slängde på mig foppatofflor och traskade ner till grannen som jag hade stämt träff med. Hon är modig och hade tidigare badat isvak, så hon hoppade i först. När det var min tur så kändes allt plötsligt som en dum idé – men efter några glada hejarop från grannen så tog jag mod till mig och hoppade i.

Och första doppet var verkligen kallt – men andra doppet kändes helt okej. Efteråt var det så skönt, en härlig avkopplande känsla infann sig! Jag nästan svävade lite på moln när vi gick hemåt. Väl hemma tog jag ett varmt bad – det kändes som ”bästa spaet” efter Mälaren.

Nu har det gått flera timmar sen doppet – och jag känner mig fortfarande skönt avkopplad på nåt sätt. Bra det här, det gör jag gärna om! Gratis är det dessutom.. alla kan göra det och plötsligt finns det inget som heter dåligt väder när det gäller badsäsong..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s