Norra Kvills Nationalpark

På väg mot Kvilleken

I närheten av Norra Kvills Nationalpark står en vacker ek, inte vilken som helst – utan Kvilleken. Eken sägs vara över 1000 år gammal, den är både äldst och störst i omfång i Sverige. Tänk att den mäter 13 meter runt stammen, otroligt! Vi beundrade den en stund, Pelle gav den en kram – sen filosoferade vi kring vad tusen år innebär i tid. Vi landade på vikingatiden och korståg i Europa. Tänk vad denna ek måste varit med om genom åren.. Respekt.


Efter den visiten vandrade vi i Norra Kvills Nationalpark. Vill man ha kvalitet på naturupplevelser är det en ypperlig idé att bege sig till en nationalpark. Vi samlar dessutom på besök i nationalparker.. Så vad gjorde vi? Jo vi vandrade över stenbeklädda stigar, såg klippblock som landat på varandra, stenar klädda med vacker mossa och en liten tjärn mitt i skogen – fin eftermiddag. Naturen ger – energi, ett med alltet. Cheddar & Stilton var nöjda.


Sen ett stopp i Katthult. Men nog var det sig likt – dock ingen Ida i flaggstången.

Nedanför gården betade några kossor i lugnan ro.

Camping i ett blåsigt Gränna. Fortsättning följer..


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s