En solskenshistoria

Så hur gick det till när vi hittade vårt nya hus? Här kommer en lång historia, special dedication to Annica, som efterfrågat storyn. Kan tillägga att det här är en solskenshistoria i dubbel bemärkelse..

Vi var helt inställda på att flytta till Sörmland, närmare bestämt Mariefred. Vi var på flera visningar och la till och med bud på ett av husen.

Men så visade en kollega mig ett hus som var till salu, alldeles i närheten av där hon bor. När hon visade annonsen sa hon samtidigt, ”men jag vet inte om det här är ett Pelle & Lisa hus?”. Hon har ju varit hemma hos oss och sett vårt gamla hus som mer går i lantlig stil och tänkte kanske att detta inte var vår stil.

Det var lite märkligt, för när vi tidigare surfat på Hemnet och letat hus hade vi helt missat annonsen.. Jag visade huset för Pelle, som var måttligt intresserad. Han tyckte det var för litet och så ville han byta miljö till Sörmland. Vi är båda uppvuxna där, så vi har alltid haft en längtan dit.

Hur som, vi gick på en visning bara för skojs skull. Men när vi kom in i huset så kände vi bara att här vill vi bo, här ska vi bo! Vi började möblera i tankarna och pratade högt om hur vi skulle göra. Vi var tydliga med att säga till mäklaren att vi var mycket intresserade. Men vi var förstås inte ensamma på visningen, två andra par var där samtidigt..

Parallellt med detta höll vi på att sälja vårt hus. Vi var precis i början av processen och annonsen skulle snart komma ut. Så drog budgivningen igång och vi hann inte med, vi hade ju bestämt oss för att sälja först. Vi ville nämligen kunna sova gott om nätterna och inte utsätta oss för den stress som det innebär att ha två hus samtidigt.

Huset såldes.. och vi blev väldigt ledsna och besvikna. Så då började vi kika på andra hus, vi hittade två hus till i Mariefred.. Men, så en kväll ringde mäklaren och frågade om vi fortfarande var intresserade av att köpa huset? Jaaa absolut sa vi! De som köpt huset hade inte hunnit flytta in, de hade tillträde i april, men något (vad vet vi inte och vi vill inte heller veta) hade hänt som gjorde att de inte kunde flytta in.

Under de månader som gått, hade vi hunnit sälja vårt hus – så nu låg vi mer i fas. På den vägen är det.. ibland tror jag att saker och ting händer av en anledning. En av många positiva saker med detta hus är att vi kan behålla våra jobb. Det hade inte varit läge att byta jobb i 🦠-tider! Det kanske redan var förutbestämt att vi skulle bo här? Vad vet jag, men vi är överlyckliga att vi fick den chansen!

2 reaktioner på ”En solskenshistoria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s