Loppisfynd

Blir man glad eller, när man besöker en Röda Korset butik och hittar en korg full med gamla kameror?

När jag kikar runt bland kamerorna så ser jag direkt att det inte är något skräp. Det som fångar mitt intresse är en analog Canon systemkamera (från 2000 skulle det visa sig) i perfekt yttre skick. Jo man tackar.. särskilt som den endast kostade 60 riksdaler. Jag har ju en Canon EOS 600D med ett antal objektiv. Vet också att objektiven passar på analoga Canon EOS. Vilket fynd!

För nog är det en viss tjusning med att fota analogt. Man har inte obegränsat med försök att ta bra bilder. Får man till det tror jag att det kan bli mer känsla i fotot. Minns spänningen när man hämtade ut en framkallad filmrulle efter t ex en resa. Detta att inte få allt serverat på en gång, lite som slowfood.

Sen är det ju skoj att få liv i gamla utrangerade saker. Mitt mission just nu blir att hitta ett bytt batteri till kameran. Det tror jag Claes Ohlson kan ha. Film har jag redan hittat på nätet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s