Loppisfynd

Blir man glad eller, när man besöker en Röda Korset butik och hittar en korg full med gamla kameror?

När jag kikar runt bland kamerorna så ser jag direkt att det inte är något skräp. Det som fångar mitt intresse är en analog Canon systemkamera (från 2000 skulle det visa sig) i perfekt yttre skick. Jo man tackar.. särskilt som den endast kostade 60 riksdaler. Jag har ju en Canon EOS 600D med ett antal objektiv. Vet också att objektiven passar på analoga Canon EOS. Vilket fynd!

För nog är det en viss tjusning med att fota analogt. Man har inte obegränsat med försök att ta bra bilder. Får man till det tror jag att det kan bli mer känsla i fotot. Minns spänningen när man hämtade ut en framkallad filmrulle efter t ex en resa. Detta att inte få allt serverat på en gång, lite som slowfood.

Sen är det ju skoj att få liv i gamla utrangerade saker. Mitt mission just nu blir att hitta ett bytt batteri till kameran. Det tror jag Claes Ohlson kan ha. Film har jag redan hittat på nätet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s