Konsumtion

Bara för att mobilen är betald och jag har möjlighet att ta en ny på mitt abonnemang (som om det vore gratis..not) så kan jag inte släppa tanken på en ny iPhone X. Varför är det på detta viset? Min Samsung s7 är bara ett år gammal och fungerar alldeles utmärkt. Men ändå – en ny mobil vore ju kul. Fast i konsumtionsträsket, men jag försöker kämpa emot.

En ny iPhone är t ex en resa till något spännande ställe, eller ny kamrem och nya däck på bilen, eller eldragning till garaget.. Ja man kan göra en hel del snusförnuftigt för den summan.

Edit 180301

Än så länge har jag lyckats stå emot köplusten. Jag behåller min välfungerande mobil och byter till Vimla. Jag kommer att spara 750 kr i månaden till en början – och det är inte kattskit! Vimla är generösa och bjuder på 3 månaders gratis abonnemang med 25 MB surf som kan sparas. Sen betalar jag 100 kr i månaden och kan använda min sparade surf under 12 månader. Är inte det fiffigt så säg? På ett år kommer jag (under förutsättning att jag inte känner att jag måste ha senaste mobilen) tjäna 8088 kr som jag kan göra något vettigt för.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s