Mariefred

Pelle och jag lyckas av någon okänd anledning ofta hamna i ”händelsernas centrum” när vi är ute med husbilen. Det här hänt hur många gånger som helst att vi åkt till ett ställe ovetandes om att just då, just där pågår någon happening..

Denna gång är vi i Mariefred – och nu ”firas” ångans dag. Överallt såg vi fina bilar och så är det marknad. Kul när det händer nåt och nu förstår vi varför det är knökfullt på campingen. 

Idag kopplade vi på hundarnas cykelkärra och så hojjade vi in till stan och köpte fikabröd. På Annas hembageri som blivit utsett till årets fikaställe 16/17 av White Guide, kan de baka riktigt smarriga bullar!

Sen en promenad i till ”stan” efter fikat – måste ju bränna lite kalorier också.. Runkeeper säger att jag brännt 116 kalorier – bara resten kvar då. Vi spanade lite på marknaden – mycket närproducerat.

Ångbåten som visslade.. precis som ångloket. Myskänsla.

Jag passar på att fånga allt vackert som blommar… 

Mariefred är själva lugnet personifierat. Jag vet inte vad det beror på, men det känns som om tiden stått/står still här. Man blir liksom lite sömnig – precis som den här småstaden och bäst av allt.. man kopplar av. Finns inte mycket att jaga upp sig över  – bra det… 

Campingen är familjär och precis som det står i Campingens reklamblad är den ”en stilla oas vid Mälarens strand”.  Själva Mariefred ligger på ett bekvämt promenadavstånd. Den här campingen är en av våra absoluta favoriter – hit återvänder vi gärna och ofta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s