Plocka undan julen

Julpynt är ju fantastiskt mysigt i december, men framåt trettondagen brukar i alla fall vi bli mätta på julen. Jag brukar börjar längta efter tulpaner och det enkla.

Röda, rosa, silverfärgade kulor – kan man ha för många?

Pelle stuffade undan alltihopa medan jag gjorde annat. I år hade vi visst 153 julgranskulor i granen, inte illa. När allt pynt var borta, gjorde han bokstavligen kaffeved av granen och så åkte den ut i småbitar. Kan rekommenderas, det blev inte alls lika skräpigt..

Nu så åkte granen ut ut ut...

Under tiden gick jag loss på köksbordet och köksstolarna. Chalk paint och vax är ju levande material och efter en tids vardagslitage upplever i alla fall jag, att man behöver gå över möblerna med ett nytt lager färg/vax. Så de fick sig en uppfräschning och jag känner mig supernöjd med resultatet. Bordsskivan blev sådär härligt nötbrun.

Vaxat och klart.. bara att njuta av resultatet..

Nu ska jag vila lite – det måste man också göra ibland – i alla fall jag – innan jag målar färdigt vitrinskåpet. 

Sen har jag storslagna planer på att måla om allrummet i ”silkesrosa”. Ja, varför inte, världen kanske inte behöver vara så beige eller Stockholmsvit? Nä, nu vill jag ha lite färg på väggarna, dessutom lär rosa vara en hälsosam kulör som skapar lugn. Vi får väl se om det stämmer.. i tvättstugan står i alla fall två hinkar färg..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s