Bretagne – Saint-Malo 

När barnen var små hyrde vi ett mobile home i Saint-Malo. Det var mysigt och vi tyckte då, för sisådär en 18 år sedan att Saint-Malo var en lagom stor och trevlig stad. Är det något jag lärt mig under den här resan, så är det att saker och ting förändras.  Det man tror ska vara små pittoreska byar kan ha förvandlats till storstäder. Saint-Malo var riktigt stort, hög puls och fullt med folk överallt. Både Pelle och jag föredrar nog ställen där det är mindre kommers så att man kan koppla av. Kanske är det också bättre att upptäcka nya pärlor istället för att besöka ställen man tror ska vara på ett visst sätt. 

Vi bodde på en kommunal camping på en höjd med utsikt över staden. Vi hade nog tänkt stanna flera nätter,  men stannade bara en natt.  Vi hann i alla fall käka världens godaste galetter med jättegod cider!

Under resans gång har vi navigerat mycket med Google maps.  För det mesta har det fungerat hur bra som helst, men några gånger hamnade vi på tokiga ställen. En gång lurades vi ut på en smal liten lantlig väg med gräs i mitten. Det gick knappt att vända. En annan gång lotsades vi in i smala kullerstensgränder och hamnade uppe i bergen. Vilken tur att det går att ta ut rutten manuellt också. 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s