Bretagne – Quiberon 

Quiberon är en mysig kommun i departementet Morbihan  Den ligger på en halvö som sticker ut som en lång tunga, längst söderut i  Bretagne. Kusten består av vikar med små sandstränder med finkornig sand. Du kan hitta din egen strand,  eller vilda klippor som stupar ner i vattnet. Havet är vackert turkost/blått.

Vi hittade en mysig kommunal camping som låg längst ut på halvön. Vi hade promenadavstånd till både stadskärnan och till den vilda naturen. När vi rest i Frankrike har vi upptäckt att de kommunala campingarna oftast har ett bra läge, bra pris och är fräscha. Om man letar efter Camping Municipal så hittar man dem.

På dagarna blev det sol och bad,  vi hade en fin sandstrand mittemot campingen. På kvällarna tog vi långa promenader med hundarna. 


Vi saknade nog ingenting i Quiberon. Vi hade sol, bad och vackra vyer. Vi hade till och med en kvarterskrog på campingen. Här käkade vi goda hemgjorda hamburgare med camembert på. Mums!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s